Wat is de “Nordic Work Culture”

Nordic work culture
Als collega’s het fijn met elkaar hebben, heb je een fijner bedrijf. Zo simpel kan het zijn.

Een werknemer geeft niet om het bedrijf waar hij voor werkt totdat hij merkt, dat het bedrijf om hem geeft. In Denemarken en de Noordse landen hebben we een uniek concurrentievoordeel in de vorm van onze werkcultuur. We hebben werknemers, die gewoon willen werken om waarde te creëren voor de klanten en het bedrijf waar ze voor werken. Onze werkcultuur wordt ook gekenmerkt door medewerkers, die verantwoordelijkheid nemen voor het oplossen van de taken en de psychologische veiligheid ervaren om hun mening te durven zeggen en inzichten delen met collega’s en management. Kortom: we hebben betrokken medewerkers.

De Nordic Work Culture is in vele jaren ontstaan ​​en gevormd. Met name de wens naar een veilige, gezonde en goede werkomgeving heeft een rol gespeeld bij het vormgeven van een cultuur van vertrouwen en respect tussen managers en medewerkers. Waar er een gemeenschappelijke wens is om waarde voor de klant te creëren.

Bedrijven, die erin slagen de Noordse werkcultuur te integreren, hebben een speciaal concurrentievoordeel, omdat taken en uitdagingen soepel, efficiënt en snel worden opgelost. Daarom is het de droom en ambitie van Amsterdam Game Lab om Nederlandse en internationale bedrijven te helpen de basis te leggen voor een cultuur waarin begrip, preventie en integriteit de kernwaarden zijn. Een cultuur die is ontstaan ​​uit management en stroomt naar de medewerkers om deze vervolgens doorgeven aan klanten en burgers. Dat kan stapje voor stapje met een interne cultuurverandering. Amsterdam Game Lab doet dit spelenderwijs met serious games van Deense makelij.

Plaats een reactie

Contact

"Ik ben beschikbaar voor een gesprek over spellen, gedragsverandering en leren.
Zeg maar wanneer ik je kan bellen." Peter Bruun

Amsterdam Game Lab

Kantoorlocatie: Bussum

Peter Bruun

Tel: 06 - 244 55 199

Email: info@amsgamelab.nl

Contactformulier

flying-letter