Spelvoorbeelden 

Pro Active Nederlandse online versie is nu beschikbaar!

"Een bordspel dat teams hechter en stressbestendiger maakt"

Pro Active verplaatst de spelers naar een werkplek die een jaar onder druk staat. Als spelersteam moet je samenwerken om de kerntaak te doen slagen. Tegelijkertijd moet je een bedrijfscultuur en -structuur opbouwen die stress voorkomt.

Tijdens het spel kunnen de spelers nadenken over hoe ze inzichten en perspectieven naar hun eigen functies kunnen vertalen. Ze beëindigen het spel en spreken concrete acties af. Acties om cultuur en structuur te creëren die stress op hun eigen werkplek voorkomt.


Kopi af IMG_1068PROACTIVE
 is gebaseerd op de meest recente theoretische en praktische ervaring met stresspreventie. Je zou kunnen zeggen: het spel is een 'stress-psycholoog in een doos'. Een instrument dat laat zien hoe een individu en teams proactief kunnen handelen, wanneer collega's het risico lopen om ziek te worden van stress. Het is ook een betaalbaar hulpmiddel dat in de hele organisatie kan worden ingezet. Alle werknemers krijgen de kans om hun ervaring te testen in een gesimuleerde werkelijkheid. Een realiteit waar het nemen van een verkeerde beslissing geen bakken met geld kostSamen spelen schept begrip tussen collega’s en de dynamiek van de gezamenlijk verworven kennis, beslissingen en aandachtspunten

Centrale Thema's:

• Hoe verdeel je opdrachten evenwichtig wanneer er extra werk te doen is?
• Hoe merk je dat collega's onder druk staan ​​en wat moet je eraan doen?
• Hoe creëer je een bedrijfscultuur en -structuur die stress voorkomt? 

Scenario's

Dranagers. De game is zelflerend en kan door (interne) consultants worden gebruikt voor teamevenementen, workshops, seminars en trainingen.  Ikzelf ben organisatiepsycholoog en kan ingehuurd worden om samen met u de spellen te begeleiden. De speelduur is ongeveer 2 uur, inclusief tijd voor evaluatie. Je speelt in teams van 3-5 personen en meerdere spellen kunnen tegelijkertijd door verschillende groepen worden gespeeld.

 

pro active board
Waarom Serious Games gebruiken
?

De spelers ervaren in een gesimuleerde realiteit waar ze goed in zijn en waar hun blinde vlekken zitten.

Het spel brengt een proces op gang waarin kennis - die is opgedaan in het spel - terugvloeit naar de spelers en ervaringen gedeeld worden. Het is een serieuze zaak, maar toch ook heel leuk.

Het spel creëert een fictie die lijkt op de werkelijkheid. Daardoor is het makkelijker om stress gerelateerde kwesties te benoemen en te bespreken.

Het is algemeen bekend dat we het beste leren door te doen in plaats van alleen te luisteren. Daarom is het spel een hulpmiddel, dat collega's kan stimuleren om te gaan samenwerken als een team.

 

Pro Active Nederlandse online versie is nu beschikbaar!

Puslebar

Is een generiek spel te algemeen voor jullie organisatie? 

Het is ook mogelijk om spellen op maat ontwikkeld te krijgen voor jullie specifieke branche of bedrijfsbehoefte.

Copenhagen Game Lab heeft daar al veel ervaring mee. Rond de vijftig custom made serious games zijn al ontwikkeld en ingezet. Een brede range van bedrijfstakken heeft daar nog steeds baat bij.

Maatwerk van Copenhagen Game Lab

Voor de leiders van teams vrijwilligers  heeft Copenhagen Game Lab een spel ontwikkeld in opdracht van het Roskilde Festival.

"Als je een krachtige leerervaring wilt opdoen gerelateerd aan de hand van een bepaald thema, dan ben je bij Amsterdam Game Lab aan het juiste adres. Zelf heb ik, onder de deskundige begeleiding van Peter Bruun, de serious game m.b.t. werkstress gespeeld. Een mooi middel om te ervaren welke instrumenten je kunt inzetten binnen een team (als collega of leidinggevende) om werkstress te voorkomen. Doordat Peter veel ervaring heeft als trainer kan hij het spel op een hele duidelijke manier uitleggen en gerichte vragen stellen voor een goede evaluatie. Daarbij bevordert het spelen van het spel ook de onderlinge teamgeest en samenwerking!"

Roelle van leeuwen

"I tend to be very sceptical of any initiative/exercise that claims to bring a real world corporate problem into an active learning, engaging format.
We've all done exercises at the office or at team meetings around 'personality' or 'your mindset colour' which, for some, have no value whatsoever.
I had the pleasure to experience one of the products provided by Amsterdam Game Lab recently.
'Proactive' really impressed me, a really smart way of illustrating how work load can affect the work place, and who/what needs to be considered.
Huge shout out to Peter for his excellent facilitation skills.
Give them a call, even the sceptics such as me can be persuaded!"

Sam - Tesla

Contact

"Ik ben beschikbaar voor een gesprek over spellen, gedragsverandering en leren.
Zeg maar wanneer ik je kan bellen." Peter Bruun

Amsterdam Game Lab

Kantoorlocatie: Bussum

Peter Bruun

Tel: 06 - 244 55 199

Email: info@amsgamelab.nl

Contactformulier

flying-letter