Spelvoorbeelden 

Pro Active Nederlandse online versie is nu beschikbaar!

"Een bordspel dat teams hechter en stressbestendiger maakt"

Nu is het ivm Corona niet meer mogelijk om samen met collega's om tafel te zitten,
daarom hebben we een online versie ontwikkeld.

 

Pro Active verplaatst de spelers naar een werkplek die een jaar onder druk staat. Als spelersteam moet je samenwerken om de kerntaak te doen slagen. Tegelijkertijd moet je een bedrijfscultuur en -structuur opbouwen die stress voorkomt.

Tijdens het spel kunnen de spelers nadenken over hoe ze inzichten en perspectieven naar hun eigen functies kunnen vertalen. Ze beëindigen het spel en spreken concrete acties af. Acties om cultuur en structuur te creëren die stress op hun eigen werkplek voorkomt.

PROACTIVE is gebaseerd op de meest recente theoretische en praktische ervaring met stresspreventie. Je zou kunnen zeggen: het spel is een 'stress-psycholoog in een doos'. Een instrument dat laat zien hoe een individu en teams proactief kunnen handelen, wanneer collega's het risico lopen om ziek te worden van stress. Het is ook een betaalbaar hulpmiddel dat in de hele organisatie kan worden ingezet. Alle werknemers krijgen de kans om hun ervaring te testen in een gesimuleerde werkelijkheid. Een realiteit waar het nemen van een verkeerde beslissing geen bakken met geld kostSamen spelen schept begrip tussen collega’s en de dynamiek van de gezamenlijk verworven kennis, beslissingen en aandachtspunten

Centrale Thema's:

• Hoe verdeel je opdrachten evenwichtig wanneer er extra werk te doen is?
• Hoe merk je dat collega's onder druk staan ​​en wat moet je eraan doen?
• Hoe creëer je een bedrijfscultuur en -structuur die stress voorkomt? 

Scenario's

De samenstelling van de spelersgroep bestaat uit werknemers en managers. De game is zelflerend en kan door (interne) consultants worden gebruikt voor teamevenementen, workshops, seminars en trainingen.  Ikzelf ben organisatiepsycholoog en kan ingehuurd worden om samen met u de spellen te begeleiden. De speelduur is ongeveer 2 uur, inclusief tijd voor evaluatie. Je speelt in teams van 3-5 personen en meerdere spellen kunnen tegelijkertijd door verschillende groepen worden gespeeld.

 

pro active boardWaarom Serious Games gebruiken?

De spelers ervaren in een gesimuleerde realiteit waar ze goed in zijn en waar hun blinde vlekken zitten.

Het spel brengt een proces op gang waarin kennis - die is opgedaan in het spel - terugvloeit naar de spelers en ervaringen gedeeld worden. Het is een serieuze zaak, maar toch ook heel leuk.

Het spel creëert een fictie die lijkt op de werkelijkheid. Daardoor is het makkelijker om stress gerelateerde kwesties te benoemen en te bespreken.

Het is algemeen bekend dat we het beste leren door te doen in plaats van alleen te luisteren. Daarom is het spel een hulpmiddel, dat collega's kan stimuleren om te gaan samenwerken als een team.

 

Pro Active Nederlandse online versie is nu beschikbaar!

Puslebar

Is een generiek spel te algemeen voor jullie organisatie? 

Het is ook mogelijk om spellen op maat ontwikkeld te krijgen voor jullie specifieke branche of bedrijfsbehoefte.

Copenhagen Game Lab heeft daar al veel ervaring mee. Rond de vijftig custom made serious games zijn al ontwikkeld en ingezet. Een brede range van bedrijfstakken heeft daar nog steeds baat bij.

Maatwerk van Copenhagen Game Lab

Voor de leiders van teams vrijwilligers  heeft Copenhagen Game Lab een spel ontwikkeld in opdracht van het Roskilde Festival.

Contact

"Ik ben beschikbaar voor een gesprek over spellen, gedragsverandering en leren.
Zeg maar wanneer ik je kan bellen." Peter Bruun

Amsterdam Game Lab

Krijnenweg 7

1404 HL Bussum

Peter Bruun

Tel: 06 - 244 55 199

Email: info@amsgamelab.nl

Contactformulier

flying-letter