Teams hechter en stressbestendiger met Serious games

Serious games zijn in opmars, maar wat kun je daar als HR of L&D manager mee. 

Op donderdag 27 februari organiseer ik een Meetup. Er zal een interactieve presentatie gegeven worden over serious games in het algemeen. 
Vervolgens is er de gelegenheid om zelf de serious game “Pro Active” te spelen, die ontwikkeld is om teams hechter en stressbestendiger te maken. 

Je hoeft hier niets voor mee te nemen.

De serious game heet “Pro Actief” en is een elegant vormgegeven bordspel voor teams van 3 tot 5 medewerkers. Het wordt coöperatief gespeeld en duurt 2 uur om te doorlopen; daarom ideaal voor een teamdag.

Uitkomst is dat teams hechter en stressbestendiger zijn geworden, doordat teamgenoten elkaars nukken beter begrijpen en weten hoe collega’s ondersteunt willen worden op piekmomenten. Op het spelbord liggen concrete ideeën van het spelers team voor een stressbestendige organisatie cultuur.

Het verhaal : “Tulinius is een middelgroot bedrijf waar de werkdruk hoog is doordat er veel personeelswisselingen zijn geweest. Spelers doorlopen gezamenlijk een kalenderjaar vanuit het perspectief van een teamleider. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te halen op de “kerntaak” zonder dat medewerkers een burnout krijgen.
Op het speelbord liggen initieel 4 medewerkers kaarten met ieder hun eigen persoons en gedragsomschrijving.

Het spel en de regels ontvouwen zich, doordat de spelers spelkaarten aan elkaar voorlezen. De kaarten omschrijven situaties binnen “Tulinius” waarover men met elkaar in dialoog gaat. Er wordt coöperatief gespeeld en beslissingen worden in overeenstemming genomen.
Deze beslissingen zijn enerzijds van invloed op de werkdruk van de medewerkers, anderzijds op de organisatie cultuur en structuur.

Tijdens het spel wordt er drie keer “uit het spel gestapt” en worden reflectie opdrachten onderling besproken :
– Hoe verandert stress mijn gedrag?
– Wat kunnen mijn teamleden dan doen om mij te ondersteunen?
– Hoe kunnen wij een organisatie vormgeven, die stressbestendig is?

Analyse achteraf:
Gedurende het spel worden in totaal 12 grotere en kleinere beslissingen genomen. Deze bevatten ideeën van het team over hoe de organisatie verbeterd kan worden op gebied van stress preventie. Door dit spel, verdeeld over meerder speelborden, met de hele organisatie of afdeling te spelen krijg je een team-gedragen verbeter voorstel.

Plaats een reactie

Contact

"Ik ben beschikbaar voor een gesprek over spellen, gedragsverandering en leren.
Zeg maar wanneer ik je kan bellen." Peter Bruun

Amsterdam Game Lab

Kantoorlocatie: Bussum

Peter Bruun

Tel: 06 - 244 55 199

Email: info@amsgamelab.nl

Contactformulier

flying-letter