Als twee vakgebieden samenkomen

Bij de versmelting van twee specialisatie gebieden kunnen waanzinnige dingen gebeuren.

Biologie en industrieel ontwerp.  

De combinatie van psychologische kennis en game design hebben de Serious game pro-actief opgeleverd

Zelf ben ik jarenlang psychologisch trainer geweest en heb teams begeleid om om te leren gaan met stress op de werkvloer. Hoewel ik altijd mijn best deed om de beste training neer te zetten die ik maar kom sloeg het soms wel aan en soms ook niet.  de ene keer had een groep meer affiniteit met mij dan een andere wat effect had op de overdracht van kennis. Een enkele keer had je echt zo’n topdag waarin je dag nu is alles op zijn plek gevallen. De vraag is natuurlijk  Hoeveel van de overgedragen kennis in praktijk is gebracht.

Eigenlijk Zonder uitzondering stond ik voor een groep terwijl een groep  zittend luisterde.  frontaal onderwijs noemen dit ook wel.

 altijd ben geweest van actieve werkvormen omdat een groep dan werkelijk aan het werk gezet wordt om iets met de kennis te doen.  Het was me altijd duidelijk dat dit de meest leerzame momenten van een dag waren. 

pro active board

Hoe geweldig zou het zijn om deze meest leerzame ervaringen gedurende de hele sessie te hebben. Dit is precies wat mogelijk is bij een Serious game

Het bordspel pro-actief is ontwikkeld door de beste game designers van Copenhagen Game Lab in samenwerking met psychologen van de gemeente Kopenhagen. In deze samenwerking zijn de meeste recente inzichten op het gebied van stresshantering groepsvorming en ontwikkeling gegoten in een elegant vormgegeven bordspel. Ik heb zelf de Nederlandse vertaling gemaakt en mijn achtergrond in psychologie heeft mij geholpen kom alle spel effecten in de Nederlandse versie mee te krijgen.

 terwijl ik met de vertaling bezig was werd me pas duidelijk hoe enorm dit spel van psychologie doorspekt is.

Juist nu in de tijd waarin we op afstand van elkaar werken is psychologische nabijheid steeds belangrijker.

Daarom heb ik een online versie, waarbij het spel op afstand gespeeld kan worden via video-conferencing.

Het spel wordt gespeeld over 3 online sessies van 1 uur.

Ik ben zo overtuigd van der kracht en het plezier van dit spel dat ik de eerste workshop gratis weggeef aan iedereen die  het uit wil proberen met zijn team.

 als het niet bevalt gaan we als even goede vrienden verder. Als het wel bevalt worden de twee vervolgsessies bijgekocht.

Plaats een reactie

Contact

"Ik ben beschikbaar voor een gesprek over spellen, gedragsverandering en leren.
Zeg maar wanneer ik je kan bellen." Peter Bruun

Amsterdam Game Lab

Kantoorlocatie: Bussum

Peter Bruun

Tel: 06 - 244 55 199

Email: info@amsgamelab.nl

Contactformulier

flying-letter